Pages

sama-sama kita ubah

salam..

..semoga Allah sentiasa melindungi dan melimpahi rahmat kpd kita semua..

video

pasti ada penyelesaian.

salam
~masalah~

setiap org pasti ada masalah.

sama ada kecik ataupun besar.

and setiap masalah tu perlu dikongsi dgn org yg kita percaya.

dgn cara tu kita akan rasa lebih tenang.


tapi yang pasti kita perlu mengadu dan mohon pertolongan daripada-Nya.

setiap permasalah tu ada penyelesaian.

sebesar mane pum masalah tu tawakkallah kpd Allah.

sesungguhnya Allah lebih

mengetahui apa yg terbaik..

hepi b'day..!!!

salam..

hepi org tua...

hepi org tua...

hepi org tua to ct..hepi org tua..

hah...lagu ni khas utk cik sie-tiey k..jgn try2 nk curi..okey...

hepi b'day to me..tapi bkn arini k tapi marin..


cukup dah umur aku 15 tahun..

Alhamdullilah sbb DIA masih mengurniakan umur yg pjg kat aku...

aku nk ucapkan tq utk bonda n pa..sbb tanpa mereka tiadalah aku diatas muka bumi ini.

tq sbb dah lahir kan aku.

tq sbb dah jaga aku sampai aku besar.

tq sbb didik aku.

tq sbb selalu marah kat aku tiap kali aku buat salah.

tq utk semuanya...


biasa klu b'day org akan t'pikir hadiah kan..hah..nie lah part yg paling aku suka.. ~suka..suka..suka~ jom kita skoda2 tgk gamba..hekhek



from eyqah



from wanie khan


from sara



from yah





from ena


*-semoga aku menjadi lebih matang lepas nie..hekhek


salam...

seperti sebuah roda..

salam..

ceee waahh..
bunyi cam ayat berbunga2 pulak tajuk aku nie an..
bunga nie byk jenis sebenarnya,
ade bunga ros,mawar,orkid..
okey..okey..drpd aku terus membebel x tentu pasal baik kita fokus topik kat atas tu..



~seperti sebuah roda~
hurmm..
ape itu seperti sebuah roda..??
aku pasti semua org slalu dgr pepatah ni..
kehidupan nie umpama sebuah roda..
yang selalu berputar2..
yang pasti kada kalanya berada d'atas
and
ada kalanya berada dibawah..



klu time roda tu berada kat atas memang best..
tapi klu time roda tu berada di bawah pastinya rasa sakit..
sebab tu la..
time kita berada di atas jgn lupa utk tgk org yg berada dibawah
n time kita berada dibawah jgn pernah kita putus asa..
sbb satu hari kita pulak yg akan berada diatas..


so,the conclusion is....
kita kena sentiasa bersedia bila2 masa jea utk berada di bawah..
sbb klu kita sentiasa diatas dan x pernah jatuh
kita akan rasa sakit bila kita diuji dgn kejatuhan kita..
jatuh sekali x bermakna kita dah x buleh bangkit,right..??
walau ape pon berlaku jgn pernah give up n menyalahkan takdir..
Allah sentiasa bersama kita selagi kita x menjauhkan diri dariNya..



tahniah kekandaku...

salam..

muuuu ahhhh..!!
syukur + hepi + tak terkata..
first,Alhamdullilah syukur kpd-Nya sbb dah makbulkan doa kami sekeluarga.
second,congrate for my brother..
tahniah sbb dah dpt result SPM yang agak memberansangkan..
tahniah..tahniah..tahniah..!

okey..okey..jom kita imbas balik hari nk keluar result tu..
hari sblm tahu result tu abe yie dah pon g MRSM Kuala Berang..
hari tahu result tu memang la debar..
teramat-amat debar..
aku nk bljr pom rase x tenang
bljr jap pastu tgk jam,pastu g cari bonda tkt result dah tahu..
x silap aku..aku g cari bonda sbyk lima kali tapi
kelima-lima kali tu x tahu lagi result..
sampai la kul 11pagi aku nk g tandas.
tetibe jea ade org pggl aku..
tgk2 bonda menangis n datang kat aku peluk aku..
dalam hati
'mak aii y bonda nangis nie..klu org nangis ade dua sbb jea..
satu terlalu hepi n satu lagi terlalu sedih..
haishh suspen tul'

then,cepat2 aku tanya

cik siet-tiey:tahu dah kew result abe yie,
bonda:dah..
cik sie-tiey:brape2.?
bonda:8A 1B..
cik sie-tiey:alhamdullilah..ok la tuh..dah tu y ma nangis..??
bonda:ma sian ko abe yie dpt 1B..
cik sie-tiey:ishh y pulok gitu..ok la tu..dah2 nangis(dgn gaya anak solehah)hek3..

lepas tu baru la aku blh bljr ngan selesa n ngan hati yg lega..
hekhek..


poyo tul lar..











mengumpul kekuatan...::

salam...

dah pon pkl 1.00 pagi..bonda pom dah tidur..masa tgh buat homework tadi tringat semua yg b'lalu selama 3 bln nie..lepas abis study tgn aku nie gatal sgt nk petik2 keyboard nie..cpt2 on comp sblm nk masuk tidur..zZz..



cepatnya masa ni berlalu..
rasa baru semalam aku bersiap2 ke sklh utk hari pertama..
rasa baru semalam g shopping2 ngan family utk beli brg sklh..
rasa baru semalam abe cik kate
'belajar sggh ti..esop(2011) ct dah tg.3 thn ct PMR'..
rasa baru semalam aku membuat azam utk thn baru(2011)..
tapi rupa2 nya dah nk masuk 3 bln kita di thn 2011..
minggu dpn aku dah pon nk exam utk pkbs 1..



setakat nie alhamdullilah aku tidak lagi diuji dgn bnda2 yg berat..tapi aku juga takut kiranya
aku lalai kpd-Nya..mitak dijauh..dalam kesunyian malam aku tringat semua nasihat org sekeliling bagi nasihat kat aku..nasihat yg amat2 berguna & sesuai buat masa skrg..
org yg paling setia bagi nasihat kat aku ialah kekanda-kekanda aku n kwn2..


terima kasih utk abe cik sbb tiap2 minggu telpn
n tanya psl keadaan aku..
nasihat paling aku ingt dari abe cik ialah

'jangan kita menyusahkan org lain nescaya org lain x akan menysahkan kita'

n pagi tadi awal2 lagi ade msg msk inbox n nie lah msgnya dari abe cik jgk..

bila kau letih dan hlg bersmngt,
Allah tahu betapa kau telah mencuba sedaya upaya kau,
bila tangis kau berpanjangan dan hatimu kedukaan,
Allah telah mengira titisan air mata kau,
bila kau rasa ketinggalan & masa meninggalknmu,
Allah tetap bersama mu.
bila engkau kebuntuan akal,
maka Allah adalah petunjuk jalan.
apabila engkau telah berazam,
maka BERTAWAKALLAH pada Allah..
ALLAH IS ALWAYS ON OUR SIDE...

terima kasih..terimah kasih..n terima kasih..
aku amat perlukan sokongan n dorongan buat masa skrg..
aku perlukan..ma,pa,abe2 n kwn2..

harap sgt result exam mggu dpn x mngcwa kan..hukhuk..
tawakaltulaAllah..
okeh..aku nk pi zZzZ dlu..
gud nite..

salam dari aku..ngeh3





hayati lah sahabat-sahabatku...

salam..

~cinta~
sebesar ini kah cinta kita kpd seseorg itu...
sebesar itu kah pengorbanan cinta kita kpd seseorg itu..

faham betul2 n hayati betul2 video ni..
baru la kita tahu ape itu cinta sebenar..hukhuk

video

salam dari aku..~ngeh3~..